Cadeaus die je niet vergeet

 

Cadeaus die je niet vergeet 

Er zijn van die cadeaus die je je leven lang niet vergeet…

Als kind droomde ik ervan acrobaat te worden. Ik zag mezelf al zwaaiend aan de trapeze. Ik oefende met messenslikken en bedacht in mijn hoofd prachtige stunts met vuur. Dus geloofde ik mijn oren niet toen mijn vader tijdens het eten vertelde dat hij via de fabriek gratis kaartjes kreeg voor Circus Renz! Mijn enthousiasme laaide op, in gedachten zag ik het al helemaal voor me, tot… mijn vader vertelde dat hij 3 kaartjes had: 1 voor hem, 2 voor mijn broers. Nou, toen spuwde ik vuur! Mijn vader zag mijn teleurstelling, kauwde zijn eten weg en nog voor de maaltijd om was, sprak hij de legendarische woorden: “Anders moet jij maar in mijn plaats gaan.” Ik was inmiddels een puber, maar blij als een kind! Mijn vader bracht ons naar de kleurrijke circustent op het fabrieksterrein en wachtte in het grauwe kantoortje, terwijl wij ons vergaapten aan leeuwen, paarden, clowns en acrobaten. Hij offerde zijn avond op, al had hij zelf zo uitgekeken naar de show. Hij gaf me liefde. Dat vergeet ik nooit!

Acrobaat ben ik niet geworden, ik ging naar de School voor Journalistiek. De strengste docent van de opleiding vond mijn fullquote interview voldoende, maar ik vond voldoende niet genoeg. Dus pakte hij zijn stukgelezen boek met interviews van Ischa Meijer, kopieerde een aantal van de mooiste interviews en drukte mij de stapel papier in handen. “Hier, ga thuis maar lezen, zo moet het.” Met een brede grijns legde ik een week later een verbeterd interview op zijn bureau. De docent gaf me een hogere doelstelling, al behoorde dat niet tot zijn lesprogramma. Hij gaf me vertrouwen in mijn kunnen. Dat zal me altijd bijblijven.

Als jonge journalist was het alsnog een acrobatentoer om alle ballen in de lucht te houden. Er kwam een tijd dat ik uitgeblust was. Een goede vriendin stuurde me elke dag iets positiefs, van mooie foto’s tot spreuken als: ‘Je bent een parel in Gods hand’. Ze besteedde tijd en aandacht aan me toen ik niets terug te geven had. Ze gaf me zorg. Dat draag ik altijd in mijn hart.

Zo ervaar ik God en Jezus in mijn leven. Hij houdt van me, dus offert Hij zijn hemelse leven op om bij ons op aarde te zijn. Hij gelooft in mij, dus geeft Hij mij een hoger doel om voor te leven. Hij geeft om mij, dus omringt Hij mij met alle zorg en aandacht die ik nodig heb.

Er zijn van die cadeaus die zeggen: “Ik zie jou, ik zie wat je nodig hebt en dat geef ik je omdat ik van je hou, ook al betaal ik daar een hoge prijs voor.”

Het zijn van die cadeaus die je je leven lang niet vergeet.

 

VEZ Kerstmagazine Voor Jou, december 2013